Diabetes en hoog BMI risicofactors kanker

Diabetes en een hoog body-mass index (BMI) worden geassocieerd met een verhoogd risico van verschillende kankers. Aldus de conclusie van een studie in The Lancet Diabetes & Endocrinology. Aangezien steeds meer mensen worden geconfronteerd met deze twee aspecten, zal ook het aantal kankergevallen de komende jaren stijgen, zo concludeerden de onderzoekers.

Eerder besteedde DUOS aandacht aan leefwijze en een verhoogd risico op kanker. Zo werden reeds besproken: alcohol risicofactor kanker, overgewicht risicofactor kanker, roken en prostaatkanker, risicovolle combinatie en (te weinig) bewegen.

Lees: Worldwide burden of cancer attributable to diabetes and high body-mass index: a comparative risk assessment

© 2017, Stichting DUOS, redactie en teksten: Kuip&Ko, website: sbddesign.nldisclaimer   |   log in