Immunotherapie (pembrolizumab) zou kunnen werken bij mCRPC

Sommige mannen met uitgezaaide prostaatkanker en bij wie andere behandelingen hebben gefaald, zouden baat kunnen hebben bij immunotherapie (pembrolizumab) zo stellen UK onderzoekers. Bijzonder is dat van de immunotherapie, die haar positieve werking nog laat zien na een jaar in 11% van de 258 mannen met mCRPC, ook mannen profiteren die geen PD-L1 expressie lieten zien. Dit blijkt uit de nieuwe data die werden gepresenteerd door professor Johann De Bono van het Royal Marsden Hospital (London). Hij refereerde daarbij onder meer aan de KEYNOTE-199 studie, die eveneens draait binnen Stichting DUOS.

Lees; KEYNOTE-199: Pembrolizumab for docetaxel-refractory metastatic castration-resistant prostate cancer (mCRPC)

© 2018, Stichting DUOS, redactie en teksten: Kuip&Ko, website: sbddesign.nldisclaimer   |   log in