Keynote-199: pembrolizumab bij uitgezaaide prostaatkanker, alle sites open

DUOS berichtte het al eerder: de 3de lijns studie Keynote (MK) 199, pembrolizumab bij mCRPC, die november 2016 voor enige tijd werd gesloten, is weer open. Een groot aantal patiënten hebben gewacht op de (weder) opening van deze studie. Momenteel zijn alle vier deelnemende sites gestart met inclusie.

De studie is open voor instroom van in totaal 120 patienten met mCRPC die reeds behandeld worden met enzalutamide en na een eerder gunstig resultaat weer ziektetoename hebben. Enzalutamide wordt in het kader van deze studie dan voortgezet, pembrolizumab wordt toegevoegd. Er is geen controlegroep, alle patiënten krijgen de behandeling. Eerder abiraterone is geen exclusiecriterium, eerdere chemo (docetaxel en /of cabazitaxel) is niet toegestaan. De studie zal naar verwachting slechts enkele maanden geopend zijn.

Deelnemende DUOS ziekenhuizen en de contactpersonen zijn:

Radboud UMC prof. dr. Winald Gerritsen,
ErasmusMC Prof. Dr. Ronald de Wit of dr. Martijn Lolkema,
Amphia Ziekenhuis dr. Bert-Jan ten Tije,
St. Antonius dr. Maartje los.

Of voor meer informatie: info@stichtingduos.nl

© 2017, Stichting DUOS, redactie en teksten: Kuip&Ko, website: sbddesign.nldisclaimer   |   log in