Lichaamsbeweging in Australische richtlijn

Lichaamsbeweging moet onderdeel worden van de behandeling van patiënten met kanker, zo stelt de Clinical Oncology Society of Australia (COSA), de belangrijkste organisatie voor bij kankerbehandelingen betrokken professionals. Volgens de richtlijn moeten de behandelaars de volgende lichaamsbeweging voorschrijven:

• Minimaal150 minuten van gemiddelde intensiteit of 75 minuten van stevige intensiteit aerobic beweging (zoals wandelen, jogging, fietsen, zwemmen) iedere week en
  • Twee tot drie gemiddelde tot stevige gewichtssessies iedere week die zich richten op de belangrijkste spiergroepen

De nieuwe richtlijn was published online in the Medical Journal of Australia en op de website van COSA.

© 2018, Stichting DUOS, redactie en teksten: Kuip&Ko, website: sbddesign.nldisclaimer   |   log in