>20 jaar leven met prostaatkanker

Sommige mannen leven > 20 jaar met prostaatkanker. Onder hen onder meer de voormalige huisarts Yvan Wolffers die vele boeken en blogs schreef over zijn persoonlijke situatie.

De ProstaatKankerStichting geeft aandacht aan Wim Nijssen die eveneens de 2 decennia aantikt na de diagnose uitgezaaide prostaatkanker. Wim liet op 53-jarige leeftijd zijn PSA checken, alhoewel hij geen klachten had en zijn huisarts het onzin vond. Maar zijn gevoel zei hem door te zetten, en zijn PSA bleek 13,3. Wim vindt het belangrijk zijn verhaal te vertellen om mensen te laten weten dat langer leven met prostaatkanker ook heel goed mogelijk is. Ondanks vele tegenslagen en obstakels tijdens zijn ziekte, geeft hij aan positief in het leven te staan.