Aantal kankerpatienten toegenomen

Het aantal kankerpatiënten in Nederland neemt, volgens de cijfers van de Nederlandse Kankerregistratie, steeds verder toe. Ruim 108.400 Nederlanders kregen deze diagnose in 2016, 2500 patiënten meer dan in 2015.

Huidkanker (15.836 gevallen) kwam vorig jaar het vaakst voor, gevolgd door darmkanker (15.427) en borstkanker (14.511 vrouwen en 129 mannen). Ook krijgen mensen relatief vaak longkanker (12.168), en prostaatkanker (meer dan 11.000).

Bij de meeste kankersoorten was het afgelopen jaar sprake van een gestage groei. Bij sommige soorten kanker zoals darmkanker kan dat komen doordat het eerder wordt ontdekt vergeleken met enkele jaren geleden.

Zie Cijfers over kanker