Alcohol vergroot kans op kanker

Alcohol vergroot de kans op verschillende soorten kanker in de mond, keel, slokdarm, darm, lever en borst. Ook heeft alcohol invloed op de behandeling van kanker. Uit diverse studieresultaten (ook gepubliceerd op de DUOS site) bleek dat alcohol het beste geheel vermeden kan worden.

De site Voedingenkanker publiceerde recent een soortgelijk nieuwsbericht. Volgens Voedingenkanker is er geen reden voor je gezondheid om alcohol te drinken. Mogelijke voordelen wegen niet op tegen de nadelen. Er is ook geen verschil tussen sterke drank en andere alcoholische dranken. Het maakt niet uit of je wijn, bier of whisky drinkt. Het is de alcohol (ethanol) zelf die schadelijk is. Als je wel wilt drinken, neem dan niet meer dan één glas alcohol per dag.

Lees het artikel op Voedingenkanker.info

Meer op DUOS over voeding

Fors verhoogde kans op agressieve tumor na geschiedenis van alcoholgebruik

Op het Forum van Stichting DUOS vindt u berichten van lotgenoten en betrokkenen met betrekking tot ‘Voeding en Prostaatkanker’