Press |

Bleomycine tekort in coronatijd

Niet alleen Coronatijd, maar ook medicatie is niet altijd beschikbaar: de afgelopen decennia heeft er nog nooit zo’n zware druk op de zorg gelegen. Dat leidt tot veel zorgen en vragen, waaronder de Forum Second Opinion vraag van zaadbalkankerpatiënt Harm. Zijn standaard chemotherapie wordt gewijzigd, niet alleen wegens COVID-19, maar ook omdat het medicijn niet voorradig is.

De vraag

‘Bij mij is uitgezaaide zaadbalkanker vastgesteld en mijn arts is gaan bellen met zijn collega’s welke kuur ik moest gaan krijgen nu tijdens de corona epidemie. Zij had het eerder gehad over 3 kuren BEP, maar nu is het plotseling 4 kuren EP geworden omdat ze geen bleomycine willen geven wegens mogelijke longproblemen. Ik kan dat niet overzien, maar dat rondbellen maakt op mij geen vertrouwde indruk. Wat moet ik nu doen, kunt u mij adviseren? Alvast dank voor uw spoedige reactie, Harm

Lees hier het antwoord.

Meer op DUOS

© 2021, Stichting DUOS, redactie en teksten: Kuip&Ko, website: sbddesign.nldisclaimer   |   log in