Press |

CAPRI in European Urology Oncology

De observationele CAPRI studie liep enkele jaren binnen DUOS, de eerste resultaten werden in oktober 2016 gepresenteerd.

In november 2018 werden twee analyses uit het CAPRI-register gepresenteerd op de EMUC in Amsterdam, de eerste analyse ontving een EMUC Award.

Nu is de ‘full text’ geplaatst in European Urology Oncology:

Real-world Outcomes of Sequential Androgen-receptor Targeting Therapies with or Without Interposed Life-prolonging Drugs in Metastatic Castration-resistant Prostate Cancer: Results from the Dutch Castration-resistant Prostate Cancer Registry.

Tevens is de tekst geplaatst in Clinical Genitourinary Cancer:

Second-Line Cabazitaxel Treatment in Castration-Resistant Prostate Cancer Clinical Trials Compared to Standard of Care in CAPRI: Observational Study in the Netherlands.

Clin Genitourin Cancer. 2019 Oct;17(5):e946-e956. doi: 10.1016/j.clgc.2019.05.018. Epub 2019 May 31.

Patienten in studies fitter

Patienten in het CAPRI register die direct na docetaxel/prednisolon zijn behandeld met cabazitaxel/prednisolon, zijn onderzocht in deze studie (n=173). De patienten hiervan die in trials met cabazitaxel werden behandeld (bijvoorbeeld de CABARESC of PROSELICA studies) werden vergeleken met de patienten die buiten studies werden behandeld (standaard zorg). De patienten in de studies waren fitter en de uitkomsten van de behandeling waren vergelijkbaar met de bekende registratietrials van cabazitaxel (totale overleving mediaan 13,6 maanden). De patienten die cabazitaxel als standaard zorg kregen, hadden kenmerken van agressievere prostaatkanker en hadden minder goede uitkomsten (totale overleving 9,6 maanden). Deze analyse benadrukt het belang van het maken van de juiste behandelkeuze: lijkt de patient in de spreekkamer op de patient uit de studie, en is hij fit genoeg voor deze behandeling? Hiermee kunnen behandelresultaten in de dagelijkse praktijk geoptimaliseerd worden.

 

 

© 2020, Stichting DUOS, redactie en teksten: Kuip&Ko, website: sbddesign.nldisclaimer   |   log in