Cardiovasculaire risico’s bij hormonale therapie

Hormonale therapie bij de behandeling van borst- of prostaatkanker kan het risico op hartinfarct of een beroerte verhogen, zo waarschuwde The American Heart Association (AHA) recent. Patiënten dienen nauwgezet gemonitord te worden om vroege detectie en behandeling van cardiovasculaire aandoeningen mogelijk te maken.

Cardiovasculaire aandoeningen als bijwerking van hormonale therapie bij prostaatkanker (of borstkanker), maar ook bij de behandeling van zaadbalkanker, zijn een bekend gegeven. Nieuw is dat dit nu heeft geleid tot een ‘Scientific Statement’ van AHA.

Lees verder Impact of Hormonal Therapies for Treatment of Hormone-Dependent Cancers (Breast and Prostate) on the Cardiovascular System: Effects and Modifications: A Scientific Statement From the American Heart Association in ‘Circulation: genomic and precision medicine’

Antidepressiva na prostaatkanker: hoger risico op cardiovasculaire aandoening

Cardiovasculaire risico’s bij of na kanker

Cardiovasculaire risico’s bij hormonale therapie prostaatkanker