Cardiovasculaire risico’s bij hormonale therapie prostaatkanker

De nodige studies hebben laten zien dat hormonale therapie (androgeendeprivatie therapie, ADT) bij de behandeling van prostaatkanker wordt geassocieerd met een verhoogd risico op cardiovasculaire complicaties. In de laatste uitgave van Journal of the National Cancer Institute verscheen een publicatie over de afweging tussen cardiovasculaire mortaliteit en de voordelen van hormonale therapie.  De conclusie luidt dat de beslissing afhankelijk is van leeftijd, cardiovasculaire risico’s en het risico op terugkeer van de prostaatkanker. Jonge mannen met een intermediate prostaatkanker zonder cardiovasculaire risico’s profiteren het meest van hormonale therapie.

Lees: Journal of the National Cancer Institute, Weighing Risk of Cardiovascular Mortality Against Potential Benefit of Hormonal Therapy in Intermediate-Risk Prostate Cancer

© 2020, Stichting DUOS, redactie en teksten: Kuip&Ko, website: sbddesign.nldisclaimer   |   log in

error: Content is protected