Docetaxel of abiraterone en ADT

Mannen met gemetastaseerde, niet gecastreerde prostaatkanker (NCPC, Metastatic, Noncastrate Prostate Cancer) boeken een overlevingswinst wanneer docetaxel (Taxotere, Pfizer) chemotherapie of abiraterone acetate (Zytiga, Janssen) wordt toegevoegd aan ADT (Androgene Deprivatie Therapie), zo concludeert de Amerikaanse klinische richtlijn die beide opties beschrijft als standaardzorg. Dit is onder meer uit de CHAARTED. LATITUDE en STAMPEDE studie gebleken (type deze opties in op de zoekfunctie op de homepage www.stichtingduos.nl en u treft een tiental nieuwsberichten op deze site) waaronder Overlevingswinst abiraterone pre docetaxel)

De richtlijn, die recent was published online in de Journal of Clinical Oncology, stelde wel dat de twee behandelingen niet direct met elkaar zijn vergeleken, dus het is tot op heden onbekend welke mannen nu meer profiteren van docetaxel of van abiraterone.

© 2019, Stichting DUOS, redactie en teksten: Kuip&Ko, website: sbddesign.nldisclaimer   |   log in