Forum Blaaskanker, terugkeer ziekte

Recent werden twee belangrijke vragen gesteld op ons Forum Blaaskanker. De vraag van Alex gaat in op preventie, opsporing en behandeling bij eventuele terugkeer. De vraag van Marco betreft uitgezaaide blaaskanker. Kan hij nog iets doen?

‘Onze situatie is dat bij mij 3 jaar geleden blaas verwijdering heeft plaats gevonden en dat bij de verwijderde lymfklieren de helft ook besmet was. Gelukkig is de situatie stabiel en is niets te zien. Onze vraag is: lopen er ook studies die onderzoek doen naar b.v. preventie, opsporing en behandeling bij terugkeer.” Het is een vraag van Alex die werd gesteld op ons Forum. Lees hier het antwoord.

‘Ik ben behandeld tegen (spierinvasieve) uitgezaaide blaaskanker middels bestraling, chemo en als laatste immuuntherapie. De blaaskanker is uitgezaaid naar de lymfeklieren, de longen en de botten. De behandelend arts heeft de immuuntherapie stopgezet vanwege mijn slechte conditie. Tevens heeft hij medegedeeld dat ik ben uitbehandeld en er niets meer voor mij gedaan kan worden. Ik ben inmiddels thuis. Is er iemand die weet of er nog iets voor mij gedaan kan worden en in welk ziekenhuis? Ik kan het moeilijk verkroppen dat ik zomaar naar huis wordt gestuurd met de mededeling dat er niets meer aan te doen is.’ Klik hier voor het antwoord op deze vraag van Marco.

 

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten