Press |

BCG spoeling en corona

12 berichten aan het bekijken - 1 tot 12 (van in totaal 12)
 • Auteur
  Berichten
 • #11033 Reageer

  Petra
  Gast

  Mijn man is blaaskankerpatient en in de periode 2015-2017 behandeld met BCG spoelingen. Wordt onderzocht of deze patienten minder last hebben van het corona virus?

  #11037 Reageer

  Moderator Stichting DUOS
  Sleutelbeheerder

  Beste Petra,
  Inderdaad wordt nu onderzoek gedaan naar het effect van BCG-vaccinatie op COVID-19 besmetting. Ook van BCG spoelingen is theoretisch een immuunrespons reactie te verwachten, maar dat zal zeker minder zijn. Bovendien, al zal dit effect hebben, dan ‘dooft’ dat waarschijnlijk binnen 3 tot 5 jaar uit. Daarom is geen onderzoek naar eerdere spoelingen te verwachten.

  Met vriendelijke groet
  DUOS Forum moderator Ilja
  namens voorzitter prof. dr. Ronald de Wilt

  #11038 Reageer

  P.J. scholtens
  Gast

  Men zou toch een onderzoek kunnen uitzetten onder ontvangers van de BCG spoelingen Imre kijken in hoeverre zijn mogelijk besmet zijn geweest en het verloop van de ziekte.

  #11468 Reageer

  Agnes van Diepen
  Gast

  Ik heb van half mei 2017 tot 20 oktober 2020 blaasspoelingen met BCG gehad tegen blaaskanker.
  Ben ik nu minder vatbaar voor Corona.?

  #11471 Reageer

  Moderator Stichting DUOS
  Sleutelbeheerder

  Beste Agnes, het antwoord op deze vraag vindt u bij de reactie die 4 september jl reeds in deze lead werd gegeven, kijkt u ook even bij:
  stichtingduos.nl/bcg-blaasspoeling-en-corona, een nieuwsbericht dat vandaag (15 dec 2020) op onze site online werd gezet.

  Met vriendelijke groet
  DUOS Forum moderator Ilja

  #11501 Reageer

  Moderator Stichting DUOS
  Sleutelbeheerder

  Beste bezoekers DUOS Blaaskankerforum,

  Naar aanleiding van bovenstaande discussie werden we attent gemaakt op een onderzoek dat momenteel in het Radboudumc wordt uitgevoerd naar de relatie tussen blaasspoelingen en de verminderde kans op luchtweginfecties waaronder COVID-19. Het onderzoek wordt uitgevoerd binnen 2 lopende blaaskankerstudies. Zodra de definitieve resultaten bekend zijn (over enkele maanden) informeren wij u verder op de site en in deze thread.

  Met vriendelijke groet
  DUOS Forum moderator Ilja

  #11628 Reageer

  Steven de Frel
  Gast

  Geacht Forum,
  In juni krijg ik BCG blaasspoeling No 19-20-21.
  Kan ik me met een gerust hart laten inenten (hopelijk in maart) met de coronavaccinatie en zo ja moet er dan nog een bepaalde tijd tussen de vaccinatie en de BCG spoeling zitten?
  Met vriendelijke groet,
  Steven de Frel

  #11629 Reageer

  BenN
  Gast

  Steeds lees ik dat BCG spoelingen theoretisch een immuunrespons reactie geven, maar dat zal zeker minder zijn. Bovendien, al zal dit effect hebben, dan ‘dooft’ dat waarschijnlijk binnen 3 tot 5 jaar uit.
  a. op grond waarvan wordt veronderstelt dat het minder is? Immers, er is weinig tot geen onderzoek (nog) gedaan op dit punt?
  b. minder dan wat? Ik heb ervaring met BCG spoelingen en BCG vaccinaties en BCG spoelingen maakten mij per spoeling zieker dan per keer vaccineren.

  bij voorbaat dank voor de reactie
  BenN

  #11630 Reageer

  BenN
  Gast

  Ca 3 jaar geleden heb ik noodgedwongen moeten stoppen met BCG spoelingen a.g.v. een steriele ontstekingsreactie (steriele RA), een overmatige reactie van het immuunsysteem. De zaak is gemeld bij het Lareb en geaccepteerd (meldnummer beschikbaar). Als dit bekend is, zoals in mijn geval, is een coronavaccinatie dan veilig voor me?
  Als de vraag niet vanuit urologie beantwoord kan worden, naar wie kan je me dan verwijzen?
  Bij voorbaat dank voor de reactie
  BenN

  #11631 Reageer

  BenN
  Gast

  reactie aan Steven de Frel

  de artsenbijsluiter bij het griepvaccin gaaf 4 jaar geleden aan dat je GEEN griepvaccin moet laten zetten als je ook BCG spoelingen krijgt. Dit stond niet in de patientenbijsluiter cq de informatie die de overheid aan de bevolking geeft. Ik neem daarom aan dat dit ook voor coronavaccin geldt maar vraag vooral door.

  groet
  BenN

  #11632 Reageer

  BenN
  Gast

  Steven, ik verwijs heel specifiek naar de NHG/SNPG handleiding 2017, pag 20 het 6e balletje. De contra-indicatie betreft een periode van 4 weken wachttijd na gebruik van levend vaccin. Mijn huisarts was het met me eens dat dit ook BCG spoelingen betrof. Wat de specifieke vereisten mbt corona zijn, is mij nog niet bekend.

  groet
  BenN

  #11635 Reageer

  Moderator Stichting DUOS
  Sleutelbeheerder

  Beste Forum bezoekers,

  Lees voor de uitgebreide beantwoording van deze vragen het nieuwsbericht van vandaag 9 januari 2021
  https://stichtingduos.nl/medicijntekort-bcg-en-bleomycine-en-coronavaccinatie-forumvragen/

  Met vriendelijke groet
  DUOS Forum moderator Ilja

12 berichten aan het bekijken - 1 tot 12 (van in totaal 12)
Reageer op: BCG spoeling en corona
Mijn informatie:

<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

© 2021, Stichting DUOS, redactie en teksten: Kuip&Ko, website: sbddesign.nldisclaimer   |   log in