Press |

Darolutamide, wanneer in Nederland?

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Auteur
  Berichten
 • #8334 Reageer

  Herman
  Gast

  Beste Stichting DUOS,
  Allereerst complimenten voor uw uitstekende en actuele nieuwsberichten en de nieuwsbrief die ik iedere vrijdag zorgvuldig lees en waaruit ik veel van mijn informatie haal. Ik heb nu een vraag over darolutamide, dit nav het volgende nieuwsbericht https://stichtingduos.nl/darolutamide-verlengt-metastasevrije-overleving-met-bijna-2-jaar/
  Met dit middel worden uitstekende resultaten behaald, zoals blijkt uit een recente studie. Maar: wanneer kunnen we dit middel in NL verwachten?
  mvrgr Herman (67)

  #8338 Reageer

  Moderator Stichting DUOS
  Sleutelbeheerder

  Beste Herman, dank voor uw mail. Wat betreft de verkrijgbaarheid van darolutamide: de firma is momenteel bezig met de registratie van het middel. De verkrijgbaarheid in NL en het op recept verkrijgbaar zijn in Nederland, zal nog enkele maanden op zich laten wachten.

  Hopende u hierbij geinformeerd te hebben, met vriendelijke groet
  DUOS Forummoderator Ilja

  #8462 Reageer

  Erik
  Gast

  Beste Duos,

  Dit middel wordt vergeleken met enza en abiraterone, echter is het onderzoek gericht op nonmetastatic crpc. Dit terwijl enza en abi toch worden voor geschreven als tweede lijn na ADT met bijv zoladex.

  Is de verwachting dat darolutamide ook bij mcprc wordt voorgeschreven? En kan dit dan ook beter werken of zelfs ingezet worden na enza of abi?

  Mvg

  Erik

  #8485 Reageer

  Moderator Stichting DUOS
  Sleutelbeheerder

  Beste Erik,
  DUOS heeft nergens in de berichtvoering een vergelijking gemaakt tussen darolutamide en abiraterone of enzalutamide. In het artikel van de NEJM wordt alleen genoemd dat apalutamide en enzalutamide “same class of agents “zijn, maar ook daar is geen vergelijking gemaakt. Elk middel zal vooralsnog zijn eigen indicatiegebied hebben, dus louter daar waar het onderzocht is. Dat kan niet zo maar uitgewisseld worden met een andere indicatie.

  Hopende u hierbij geinformeerd te hebben,
  DUOS moderator namens voorzitter prof. dr. Ronald de Wit

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
Reageer op: Darolutamide, wanneer in Nederland?
Mijn informatie:

<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

© 2020, Stichting DUOS, redactie en teksten: Kuip&Ko, website: sbddesign.nldisclaimer   |   log in

error: Content is protected