Press |

Voeding bij nierkanker?

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Auteur
  Berichten
 • #9307 Reageer

  Platje
  Gast

  Hallo, ik lees op jullie site regelmatig artikelen over voeding, maar dan met name bij prostaatkanker. Er loopt binnen DUOS zelfs een studie naar het effect van bepaalde voedingsstoffen bij deze ziekte zo zag ik https://stichtingduos.nl/studie-de-beste-voeding-voor-prostaatkanker-patienten/.
  Maar welke voeding of dieet is het beste bij nierkanker? Zijn daar ook bepaalde voedingsstoffen die de ziekte remmen? I
  groet Peter

  #9360 Reageer

  Moderator Stichting DUOS
  Sleutelbeheerder

  Beste Platje,
  Typt u ‘voeding’, ‘voedsel’ of dieet in op de zoekfunctie op de homepage (www.stichtingduos.nl) dan krijgt u tientallen artikelen over deze materie. Ook op het prostaatkanker forum treft u een discussie over voeding en dieet..
  Een specifiek dieet of voedingsstoffen bij nierkanker zijn ons niet bekend. Voor nierkanker gelden dezelfde richtlijnen qua (gezonde) voeding als voor andere kankersoorten.

  Het kan zijn dan een nier helemaal of voor een deel is verwijderd. U kunt goed leven met 1 nier en een dieet is meestal niet nodig.. Betreft de verwijdering een deel van uw nier? Het overgebleven deel van de nier ‘groeit’ in de jaren na de operatie vaak nog wat en neemt de functie van het verwijderde deel over.

  Het kan zijn dat u door kanker of de behandeling daarvan een andere smaak krijgt, dat uw eetlust wijzigt of dat u misselijk bent. Over al deze onderwerpen treft u meer informati door het invoeren van de juiste zoekwoorden op de site.

  Met vriendelijke groet
  DUOS Forum moderator Ilja

  #10445 Reageer

  Anja
  Gast

  Houden jullie er rekening mee dat voeding ook van invloed kan zijn op kankermedicatie?

  https://stichtingduos.nl/voeding-is-van-invloed-op-kankermedicatie/

  #10648 Reageer

  Moderator Stichting DUOS
  Sleutelbeheerder

  Beste Forum bezoekers, vandaag is een nieuwsbericht geplaatst n.a.v. een FORUM vraag over selenium en (prostaat)kanker. Dit nieuwsbericht geldt zeker ook voor nierkankerpatienten, daarnaast treft u in de linken een verzameling FORUM discussies over voeding.

  https://stichtingduos.nl/selenium-en-prostaatkanker/

  Heeft u baat bij bepaalde voeding of supplementen: deel het op het FORUM.

  Met vriendelijke groet
  DUOS Forum Moderator Ilja

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
Reageer op: Voeding bij nierkanker?
Mijn informatie:

<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

© 2020, Stichting DUOS, redactie en teksten: Kuip&Ko, website: sbddesign.nldisclaimer   |   log in

error: Content is protected