Press |

Welke ziekenhuizen hebben voldoende ervaring met blaaskanker?

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • #8679 Reageer

  Klaas
  Gast

  Graag zou ik willen weten of jullie ook een vragenlijst hebben die wij als handleiding kunnen gebruiken bij het gesprek waarin wij de uitslag zullen verkrijgen de TURT operatie. En hoe kan ik erachter komen of het ziekenhuis voldoende ervaring heeft met blaaskanker en eventueel risicovolle blaasverwijdering?

  #8682 Reageer

  Moderator Stichting DUOS
  Sleutelbeheerder

  Beste Klaas,
  Een vragenlijst hebben wij niet, u kunt echter zelf de kwaliteit van de ziekenhuizen onder de loep nemen met behulp van onderstaande informatie.

  Op de site van de Nederlandse Federatie van UMC’s vindt u de ziekenhuizen die TopReferente zorg bieden. Hierbij de link naar de TRF van urotheel- en blaascarcinoom https://www.trfportal.nl/trf/urotheel-en-blaascarcinoom/
  Wat TopReferente zorg inhoudt, leest u hier https://www.trfportal.nl/topreferente-zorg/

  Daarnaast biedt SONCOS jaarlijks een rapport waarin onder meer de uro-oncologische normen en voorwaarden zijn vastgesteld https://stichtingduos.nl/voorwaarden-behandeling-uro-oncologische-tumoren/
  Vanaf pag 28 in dit rapport wordt de normering rond urologische tumoren behandeld. Enkele voorbeelden: voor de behandeling van spierinvasief blaascarcinoom dient een zorginstelling onder meer te voldoen aan een bepaald aantal cystectomieën. Voor blaascarcinoom bedraagt dit aantal vanaf 1 januari 2019 minimaal 20 per jaar per locatie, uitgevoerd door gekwalificeerde urologen.

  Tot slot geldt in het algemeen dat hoe groter het volume aan patiënten hoe groter de expertise en (uiteraard) vindt u gespecialiseerde zorg in expertisecentra zoals het Blaaskankercentrum in Rotterdam.

  Hopende dat bovenstaande informatie u verder helpt, mocht u vragen hebben, stel ze gerust.
  Met vriendelijke groet
  DUOS Forum moderator Ilja

  #10148 Reageer

  Nicole Papen-Botterhuis
  Gast

  Ik vraag me af wat patienten hebben aan een dergelijk overzicht van UMC’s, waar niet de expertisecentra van de topklinische STZ ziekenhuizen zijn opgenomen? Het is toch helemaal niet wenselijk dat alle patienten in UMC’s geholpen willen gaan worden?
  STZ heeft weer haar eigen topklinisch register met een overzicht van alle expertisecentra in STZ huizen.
  Vanaf wanneer wordt er samengewerkt om de patiënten écht van dienst te zijn? En kunnen jullie vanuit DUOS ook zorgen dat informatie over expertisecentra in STZ huizen ook bij jullie achterban komt?

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
Reageer op: Welke ziekenhuizen hebben voldoende ervaring met blaaskanker?
Mijn informatie:

<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

© 2020, Stichting DUOS, redactie en teksten: Kuip&Ko, website: sbddesign.nldisclaimer   |   log in

error: Content is protected