Press |

Zoladex: zeer veel krachtverlies ?

 • Dit onderwerp bevat 5 reacties, 2 deelnemers, en is laatst bijgewerkt op 9 maanden geleden door Cor Verrijzer.
6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
 • Auteur
  Berichten
 • #8898 Reageer

  Ven
  Gast

  Eind 2018 is prostaatkanker geconstateerd. PSA 7 Gleason 3+4

  Behandeling 20 bestralingen aangevuld met 2 x zoladex.

  Gelukkig had ik bij de start van de behandeling verder een goede conditie. Ik ging ca 3 x per week naar de sportschool. Tijdens de bestralingen heb ik dit ook kunnen volhouden. Van de eerste zoladex had ik niet veel rare bijwerkingen. Na tweede injectie des te meer. Ik heb last van zeer veel spierkracht verlies. Ik was gewaarschuwd voor ‘wat spierzwakte’, maar kan nu mijn eigen broek niet eens meer dichtkrijgen en moet mijn vrouw vragen om een potje open te draaien.
  Herkent iemand deze klachten? Is er iets aan te doen?
  Ven

  #8906 Reageer

  Moderator Stichting DUOS
  Sleutelbeheerder

  Beste Ven, zoladex staat bekend als een zeer effectief medicijn, dat echter ook de nodige bijwerkingen kan geven, zie onder meer https://www.mijnmedicijn.nl/kanker-hormonen-en-antihormonen/zoladex.

  Enig spierverlies is bekend bij castratiebehandeling , maar niet zo snel en zeker niet zo drastisch als u het nu omschrijft. Na overleg met het bestuur, stellen wij voor dat u een gespecialiseerd centrum in uw nabijheiid consulteert; een oncoloog en vooral ook een neuroloog, dat verloopt dan vanzelf middels doorverwijzing.

  Hopende u hiermee geinformeerd te hebben,.
  Met vriendelijke groet
  DUOS Forum moderator, Ilja

  #8932 Reageer

  Marinus Boere
  Gast

  Beste Ven, ik had ook prostaatkanker PSA 7,2 Gleason 4+5.
  Doordat ik ook de spierziekte IBM heb, had ik al zoveel krachtverlies, dat de artsen mij hebben overtuigd, dat ik door bestraling en hormonen lichamelijk zoveel achteruit zou gaan, dat het beter was om maar passief af te wachten wat er zou gaan gebeuren.
  Omdat passief afwachten, tot een probleem onherstelbaar uit de hand loopt, niet zo in mijn aard ligt, besloot ik tot een HIFU behandeling van ongeveer 1 uur. Drie maanden later was mijn PSA gezakt naar 1. En van bijwerkingen heb ik niets gemerkt. Alleen moest ik 2 weken met een urinekatheter lopen zonder opvangzak maar met een kraantje. Dat was best te doen.
  Deze behandeling wordt in Amerika, Canada, Engeland, België, Duitsland, Frankrijk en Italië toegepast, maar in Nederland zit hij niet in het basispakket. Het kost €.9.850,–, overigens vergelijkbaar met de prijzen in België en Duitsland. Misschien iets om te onthouden voor eventuele toekomstige problemen..
  Als je meer info wilt hebben: mijn emailadres is mcboere@hetnet.nl
  Ik hoop je hiermee een dienst bewezen te hebben.
  Groet, Marinus

  #8933 Reageer

  Moderator Stichting DUOS
  Sleutelbeheerder

  Beste heer Boere, dank voor uw reactie, gebaseerd op uw persoonlijke ervaringen, op ons Forum. Belangrijk voor de lezers van deze reactie is dat HIFI geen hormoontherapie is, wat wel het onderwerp van deze Forum lead is.

  Namen van klinieken en/of artsen vermelden wij op het Forum niet. De bedragen en overige informatie die u geeft zijn niet door DUOS gecontroleerd en gebaseerd op uw persoonlijke ervaringen.

  HIFU bij prostaatkanker kan de nodige vervelende bijwerkingen geven en wordt gegeven in meerdere klinieken in Nederland. Wij laten uw mailadres in uw reactie staan, maar maken u er op attent dat dit ook minder leuke reacties of spam met zich mee kan brengen waarover DUOS geen verantwoordelijkheid cq zicht heeft.

  Met vriendelijke groet
  DUOS Forum moderator Ilja

  #8944 Reageer

  A.F.Hulsewe
  Gast

  Najaar 2015 uitgezaaide vast gesteld met PSA 1200. Begonnen met Zoladex en chemo. PSA razendsnel omlaag tot plm 0,1 maar ook veel kracht verlies. Een kennis van mij in de zelfde situatie had direct voor chirurgische castratie gekozen en had nergens last van. Daarom besloot ik in 2017 alsnog tot de chirurgische ingreep in de hoop de spier verzwakking te stoppen
  Dat is helaas niet gebeurd en ik ben nu vreselijk zwak moet een corset dragen strompel met een stok een klein stukje, heb een rolstoel en een elektrische scoot mobiel en voortdurend moe en krachteloos Mijn gezin steunt me liefdevol en met geduld. Ik probeer positief te blijven maar moet op zoek naar een manier om weer wat kracht terug te krijgen van.

  #9229 Reageer

  Cor Verrijzer
  Gast

  ZOLADEX Veel krachtverlies
  Ik heb uitgezaaide castratieresistente prostaatkanker na radicale prostatectomie in 1996
  na diverse. medicaties sinds december 2017 elke 3 maanden zoladex implantaat 10.8 mg . Er is inmiddels 8x een implantaat geplaatst . Ik heb totaal geen bijwerkingen
  Ik las het artikel over veel krachtverlies ZOLADEX , nadat ik vanmorgen binnen 2 uur aan de slootkant van mijn tuin 12 palen van 200cm in de grond had geslagen met een zogenaamde “Handhei ” gewicht 17 kg
  Per paal minstens 10 klappen dat betekent binnen 2 uur 120x een gewicht van 17 kg optillen en met kracht omlaag brengen Mogelijk ben ik een uitzondering maar laat u niet afschrikken over krachtverlies bij gebruik ZOLADEX

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
Reageer op: Zoladex: zeer veel krachtverlies ?
Mijn informatie:

<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

© 2020, Stichting DUOS, redactie en teksten: Kuip&Ko, website: sbddesign.nldisclaimer   |   log in