Huisarts: verwijs door in zo vroeg mogelijk stadium

Berrie van der Heide kwam in 2014 bij zijn huisarts met de klacht ‘bloed bij het sperma’. Volgens de huisarts was het een gesprongen adertje dat vanzelf over zou gaan. Anderhalf jaar later bleek Berrie uitgezaaide prostaatkanker te hebben. Nu maakt hij zich, onder meer door zijn rol als redacteur bij het magazine Nieuws van de ProstaatkankerStichting hard voor meer kennis en hulp en vooral ook permanente educatie in de eerstelijns medische zorg om patiënten in een zo vroeg mogelijk stadium door te sturen. Lees de column ‘Slaap zacht, rust zacht’ op pag. 19 van het magazine Nieuws.

DUOS besteedt regelmatig aandacht aan de rol van de huisarts bij vroege detectie uro-oncologische tumoren. Lees onder meer:

© 2019, Stichting DUOS, redactie en teksten: Kuip&Ko, website: sbddesign.nldisclaimer   |   log in