‘Ik wilde geen aandacht, ik wilde vooral beter worden.’

Dat iedereen anders omgaat met een ziekte als kanker, blijkt wel uit het verhaal van actrice Tjitske Reidinga. Tjitske speelt momenteel Karlijn in de serie ‘de K van Karlijn’, die wordt geconfronteerd met borstkanker. Het is een rol die dichtbij Tjitske ligt omdat zij zes jaar geleden de diagnose blaaskanker (in een vroeg stadium) kreeg. Ze koos er al die jaren voor om dat niet naar buiten te brengen ‘Ik wilde geen aandacht, ik wilde vooral beter worden’.

Lees hier het verhaal van Tjitske.

Op zoek naar ervaringen van blaaskankerpatiënten?