Levenskwaliteit beter met cabazitaxel (CARD)

Op de virtuele meeting van de AUA (American Urological Association) bleek uit een analyse van de CARD Trial (NCT02485691) betere PROs (Patient-Reported Outcomes) met cabazitaxel (Jevtana) vergeleken met  abiraterone (Zytiga) of enzalutamide (Xtandi) bij mannen met mCRPC (Metastatic Castration-Resistant Prostate Cancer) die waren behandeld met docetaxel en Androgen Receptor (AR)–targeted therapie.

PRO (Patient-Reported Outcome) heeft betrekking op symptomen zoals pijn en angst, fysieke of mentale gezondheid van de patiënt  en het functioneren in de dagelijkse activiteiten.

Patient-Reported Outcomes From the CARD Trial Favor Cabazitaxel for Treating mCRPC