Press |

Medewerking gevraagd blaaskanker patienten

Patiëntenvereniging Leven met blaas- of nierkanker vraagt medewerking van patiënten op een tweetal gebieden.

1.      De consultkaart blaaskanker

Deze kaart die wordt ontwikkeld samen met de NFK en de wetenschappelijke beroepsvereniging van urologen, geeft de meest gestelde vragen van patiënten weer en antwoorden op de keuzeoptie ‘nogmaals BCG-spoeling of blaasverwijdering als BCG-spoelingen onvoldoende effect hebben’. De consultkaart ondersteunt het gesprek over deze keuzeoptie tussen toekomstige patiënten en artsen.

Met uw ervaring kunt u andere patiënten helpen. Wilt u aangeven welke vragen voor u het belangrijkst waren toen u moest kiezen tussen nogmaals een serie BCG-spoelingen of verwijdering van de blaas? Ga naar de online vragenlijst.

U kunt de vragenlijst tot 15 januari 2018 invullen.
Heeft u vragen, neemt u dan contact op met Marjolein Spronk viam.spronk@nfk.nl of 06 28 75 42 60.

 

  1. Ambassadeurs
Een aantal actieve leden zorgt voor een regelmatig contact tussen vereniging en poliklinieken. Deze ambassadeurs bezoeken ziekenhuizen in hun eigen regio jaarlijks of vaker.

Dat contact kan alleen gaan over patiënteninformatie van de vereniging. Maar vaak bespreken ambassadeurs ook met de verpleegkundig specialist wat er speelt bij de vereniging. En omgekeerd welke kwesties spelen onder patiënten waar de vereniging een rol in kan spelen. Regelmatig ontvangen we verzoeken van ziekenhuizen of we mee willen werken aan een bijeenkomst of aan het verbeteren van hun eigen informatiemateriaal.
Sommige ambassadeurs voeren samen met bestuursleden gesprekken over bijvoorbeeld de concentratie van zorg of andere ontwikkelingen om de kwaliteit van zorg te verbeteren.

Ook interesse? Stuur een mail naar of bel met Guus Venderbosch viasecretaris@blaasofnierkanker.nl of 06 24 40 47 72.

 

© 2018, Stichting DUOS, redactie en teksten: Kuip&Ko, website: sbddesign.nldisclaimer   |   log in