Nierkanker, wereldwijde aandacht op 20 juni a.s.

Hoewel Stichting DUOS (Dutch Uro-Oncology Studygroup) zich als Nederlandse studiegroep met name richt op blaas-, prostaat- en zaadbalkanker, willen we hierbij de oproep om aandacht te schenken aan Wereldnierkankerdag (20 juni 2019) niet voorbij laten gaan.

Nog steeds zijn maar weinig mensen bekend met nierkanker, wat de symptomen zijn en hoe zij nierkanker kunnen voorkomen. Er zijn nog veel onbeantwoorde vragen en de behandeling blijkt per land te variëren. Daarom is extra aandacht noodzakelijk.

Patientenvereniging Leven met blaas- of nierkanker, Belangenvereniging Von Hippel Lindau, de International Kidney Cancer Coalition (IKCC) en internationale patiëntenorganisaties vragen op 20 juni 2019 aandacht voor mensen die leven met nierkanker en de gevolgen ervan.

In de aanloop naar deze dag is er via verschillende mediakanalen aandacht. Onder meer op de website worldkidneycancerday.org worden video’s met interviews geplaatst.

Het streven is dat de kennis over nierkanker steeds verder toeneemt. Daarom heeft Leven met blaas- of nierkanker een quiz samengesteld. Hans Hofman roept iedereen op om mee te doen; beluister de oproep van Hans. Dat kan tot en met 20 juni 2019.

© 2019, Stichting DUOS, redactie en teksten: Kuip&Ko, website: sbddesign.nldisclaimer   |   log in