Press |

Prostaatkankerpatienten gevraagd voor online groepsgesprek over genetisch onderzoek

Wie heeft zin en tijd om mee te werken aan een onderzoeksproject naar het bespreken en aanvragen van genetisch onderzoek bij mannen met prostaatkanker? Het onderzoek is gefinancierd door de KWF Kankerbestrijding. De Prostaatkankerstichting heeft bij het opzetten van dit project een belangrijke rol gespeeld en zal ook gedurende dit project nauw betrokken worden. Voor dit project zijn de onderzoekers op zoek naar enkele mannen met prostaatkanker voor een online focusgroep (groepsgesprek).

Doel van het project

Het doel van dit onderzoeksproject is enerzijds om urologen, oncologen en verpleegkundig specialisten te leren zelf een DNA-test te bespreken en aan te vragen bij mannen met uitgezaaide prostaatkanker, in plaats van een klinisch geneticus (erfelijkheidsarts). Anderszijds wil men ook graag de mening van patiënten horen. Een focusgroep is een groepsgesprek met 6 tot 8 deelnemers, waarbij de mening gevraagd wordt over enkele stellingen. U krijgt uitleg over het project en de focusgroep, daarna worden de stellingen één voor één besproken onder leiding van een onderzoeker. De focusgroep duurt ongeveer anderhalf tot 2 uur (online) en wordt eind oktober/begin november gepland. Als dank voor deelname ontvangen deelnemers een cadeaubon.

Heeft u interesse? Stuur dan een mail naar  Michiel Vlaming, arts-onderzoeker afdeling genetica, UMC Utrecht M.Vlaming@umcutrecht.nl vóór 4 oktober.

© 2020, Stichting DUOS, redactie en teksten: Kuip&Ko, website: sbddesign.nldisclaimer   |   log in

error: Content is protected