Rennen met kanker voor een goed doel

Een jaar geleden kreeg Pieter Wessel op 63-jarige leeftijd de diagnose uitgezaaide prostaatkanker. ‘Volgens artsen had ik nog ongeveer 3 jaar te leven, ‘ vertelt Pieter. ‘Het kon langer zijn, maar dat was dan meegenomen. Dat bracht me in een emotionele roller-coaster, een mooie manier van zeggen dat ik behoorlijk diep in de put kwam te zitten. Naast mijn drukke baan als fiscaal jurist bij Deloitte deed ik aan hardlopen. Ik heb veel internationale marathons gerend, waaronder twee maal de mooiste: de Boston Marathon. Ik ‘deed’ veel aan hardlopen, want door de pijn, wat achteraf bleek, door de uitzaaiingen in mijn benen, lukte dat al een tijdje niet meer. Door de behandeling in het Erasmus Medisch Centrum verdween de pijn. Dat was op zichzelf al een opluchting.  Maar er kwam ook groen licht om weer te gaan rennen, mijn botten waren voldoende hersteld. De Prof zei niet dat ik het rustig aan moest doen, in tegenstelling tot wat anderen mij influisterden.’

‘Ik krabbelde uit de put en begon weer te rennen, ‘ vervolgt Pieter zijn verhaal. ‘Het was niet gemakkelijk. De hormoontherapie had mij behoorlijk verzwakt.  In het begin hield ik het niet langer dan 2 kilometer vol, maar geholpen door de liefdevolle support van o.a. mijn zoon (‘Pap opstaan, we gaan naar de gym’) zette ik door. Eerst voorzichtig op de loopband, en vanaf mei dit jaar weer naar buiten. Op een bepaald moment durfde ik weer samen rennen met mijn vrienden en familie. Dat gaf een enorme stimulans en ook dat zetje wat je af en toe nodig hebt. Het rennen heeft mijn conditie enorm verbeterd. Niet alleen fysiek maar mentaal gaat het ook een stuk beter. En wat ik eerst niet voor mogelijk had gehouden, begint misschien toch nog realiteit te worden: nog één keer die Boston Marathon. Mijn vaste trainingsmaat en vriend Tommaso is hier inmiddels ook enthousiast over en we noemen ons nu het ‘Boston-team’ dat zich probeert te kwalificeren voor de Boston Marathon van 2024. Om te kunnen deelnemen aan de Boston Marathon, moet je eerst in een andere internationale marathon een bepaalde, leeftijdsafhankelijke, tijd hebben gelopen. De tijden zijn scherp. Het vereist veel training en discipline. Een hele uitdaging.’

‘Maar dat is pas in 2024. Nu eerst op 9 oktober as. de marathon van Boekarest. Voor april volgend jaar staat de marathon van Rotterdam gepland. Een schitterende marathon. Het was mijn eerste, die ik in 1990 heb gelopen. Tussen deze marathon in zullen we ook kortere wedstrijden rennen. Dat moet nog worden gepland.’

‘In het verleden verbond ik mijn marathons vaak met een goed doel en dat wil ik ook nu weer doen. Voor een doel dat mijn gezondheidssituatie direct raakt. Dat is de reden dat ik heb gekozen voor Stichting DUOS. De Stichting doet veel onderzoek naar innovatieve behandelmethoden en medicijnen op het gebied van Prostaatkanker. DUOS werkt veel over de grens door deelname aan diverse internationale netwerken. Andreia mijn vrouw, Tommaso mijn goede vriend en trainingspartner en ik lopen onze marathons voor dit goede doel, DUOS. Alstublieft help ons bij het geweldige werk van deze stichting te ondersteunen. Alvast bedankt!’

Wilt u Pieter Wessel sponsoren bij het lopen van zijn marathons? Dat kan via het platform Geef (er gaat voor deze bemiddeling een klein percentage van het bedrag naar GEEF) of direct via de RABO rekening van DUOS onder vermelding ‘ Steun Pieter’ IBAN NL56RABO0162 34 62 98

 

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten