Vanwege gunstige resultaten een tweede MRIdian in VUmc

De MRIdian is een bestralingsapparaat in het bij DUOS aangesloten ziekenhuis VUmc Cancer Center te Amsterdam waarin de bestraling ‘gestuurd’ wordt door live MRI-beelden. De patiënt wordt slechts vijf maal bestraald met een hogere dosis per keer. De MRIdian is allereerst in onderzoeksverband bestudeerd.  Vanwege de gunstige resultaten is in april 2018 een tweede MRIdian apparaat in gebruik genomen. Wilt u meer informatie? Lees dan het gehele artikel op de site van de ProstaatkankerStichting.