Vergoeding offlabel indicaties oncologische geneesmiddelen

In de mei editie van ‘Medische Oncologie’ een uitgave van de NVMO (Nederlandse Vereniging voor Medische Oncologie) een interview met DUOS voorzitter prof. dr. Ronald de Wit getiteld: Niet alle studies bij blaascarcinoom te beoordelen met PASKWIL criteria.

Voor sommige offlabel-indicaties van oncologische geneesmiddelen is (nog) geen vergoeding geregeld. De NVMO inventariseert deze indicaties om vervolgens in overleg met Zorgverzekeraars Nederland ook voor deze indicaties tot een vergoeding te komen. Professor De Wit buigt zich in dit artikel over de situatie bij prostaat-, blaas- en testiscarcinoom.

Lees: Niet alle studies bij blaascarcinoom te beoordelen met PASKWIL criteria.

© 2019, Stichting DUOS, redactie en teksten: Kuip&Ko, website: sbddesign.nldisclaimer   |   log in