Press |

Zaadbalkanker uit de taboe sfeer

Na de diagnose zaadbalkanker is Patrick Rietveld (38) jarenlang door een proces van ziekte en herstel gegaan. Om deze vorm van kanker uit de taboesfeer te halen, heeft hij de gedichtenbundel ‘De Ballenjongen’ uitgebracht.

Zaadbalkanker blijft voor mannen vaak een moeilijk onderwerp om over te praten. Ondanks dat het de meest voorkomende vorm van kanker is bij jonge mannen. Patrick heeft dit taboe als geen ander ervaren. Tijdens zijn ziekte- en herstelperiode schreef hij daarover twaalf gedichten. Na zijn laatste ziekenhuisbezoek besloot hij dit aan te vullen tot een bundel van vijftig gedichten. Het schrijven is hem niet vreemd. Eerder verschenen van zijn hand de roman ‘Hoogtepunt’ en verhalenbundel ‘Passie aan de IJssel’. Later dit jaar verschijnt de roman ‘Tango van Levenslust’.

Het eerste exemplaar van ‘De Ballenjongen’ is door Patrick uitgereikt aan  verpleegkundig specialiste Martine Folsche die hem jarenlang heeft begeleid in het Erasmus MC in Rotterdam.  De opbrengst van de bundel is bestemd voor de Stichting Zaadbalkanker. Het boek is voor 10 euro te bestellen via deze link.

Meer over zaadbalkanker op DUOS

Type bij de zoekfunctie op de homepage (www.stichtingduos.nl) in: testiscarcinoom, zaadbalkanker of testistumor. Of kijk bij het Forum Zaadbalkanker of de pagina Zaadbalkanker.

© 2022, Stichting DUOS, redactie en teksten: Kuip&Ko, website: sbddesign.nldisclaimer   |   log in