Press |

Zoek de beste prostaatkankerbehandeling – YouTube

De diagnose ‘uitgezaaide prostaatkanker’ doet je wereld wankelen. De emoties daarna zijn heel individueel. Persoonlijke instelling, mentale en fysieke gesteldheid, omgeving en betrokkenen, leeftijd en leefwijze: ze spelen alle een rol bij het nemen van toekomstige beslissingen.

Prostaatkankerpatient Fred Guurink kreeg die diagnose 2,5 jaar geleden, maar voelde zich sterk en stond als zelfstandig ondernemer met een groot netwerk midden in het leven. ‘Wat gaan we hiermee doen?’ zei hij tegen zijn vrouw en dochter. Want al snel ontdekte de familie Guurink dat de behandeling van prostaatkanker volop in ontwikkeling is en dat vrijwel niemand de gehele (inter)nationale vooruitgang kan overzien.

Maar de ene specialist heeft wel meer expertise en kennis dan de ander.  En zo begon een zoektocht. Fred vroeg een second opinion, kwam in een ander ziekenhuis en participeerde in een studie. Nu voelt hij zich goed, en terugkijkend, is hij blij met de genomen beslissingen.

Over de actuele ontwikkelingen en snelle vooruitgang bij de behandelingen van uro-oncologische tumoren -prostaatkanker, blaaskanker en zaadbalkanker- en de overwegingen van een patient gaat de nieuwe film op het YouTube kanaal van Stichting DUOS. 

© 2020, Stichting DUOS, redactie en teksten: Kuip&Ko, website: sbddesign.nldisclaimer   |   log in

error: Content is protected